Nyheter

Unge prisvinnere på festivalturné

I juli ble Mopti kåret til Årets unge jazzmusikere 2012. I høst spiller bandet på festivaler flere steder i landet.

Mopti spilte sin aller første konsert som Årets unge jazzmusikere 2012 under Oslo Jazzfestival i august. I løpet av høsten blir det flere festivaljobber rundt om i Norge.  Her får publikum oppleve kvintetten som Jazzintrojuryen mente har sterke individer både musikalsk og instrumentalt, og som leverer fra første tone. Allerede 21. september spiller Mopti under Sortland jazzfestival. I oktober besøker de Dølajazz, og i november avslutter de på Barentsjazz i Tromsø.  Neste år skal kvintetten på en klubbturné i Norge.

– Sinnsyk opptur
Det å vinne Jazzintro og bli kåret til Årets unge jazzmusikere 2012, beskrev Mopti som en sinnsyk opptur og en fantastisk avslutning på fire år ved Norges musikkhøgskole.  Som vinnere av Jazzintro mottok de et arbeidsstipend fra Gramo på kr 150 000 samt en to-årig lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene. Bra timing for en kvintett på vei fra skolebenken til et liv som heltidsmusikere.

Moderne jazzkvintett
Mopti er en moderne jazzkvintett som gjennom fem sterke musikalske stemmer spiller originale komposisjoner med et tidsriktig, tradisjonsbærende, men samtidig innovativt sound. Faste og løse strukturer og akustiske og elektriske teksturer blandes sammen til et utfordrende, dynamisk og innbydende lydbilde.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplimenteres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallett, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtswingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen.

Velarrangerte komposisjoner og ulike improvisatoriske konsepter danner utgangspunktet for bandets vektlegging av samspill og improvisasjon, og gjør at Mopti hele tiden balanserer i skjæringspunktet mellom det kjente og det ukjente.

Fra forsiden

Nyheter

– Stor tro på potensialet

Marthe Heggenhougen er plukket ut i BAKFOLK-programmet. Norsk jazzforum og Music Norway står bak BAKFOLK, et rekrutteringsprogram for bransjetalenter innen booking og management i jazzen.

Nyheter

Ønsker bidrag til ny trippel promo-CD

I samarbeid med UD skal Norsk jazzforum produsere en ny utgave, den åttende i rekken, av den triple promo CD-boksen jazzCD.no. Utvidet frist for å sende inn bidrag er 11. september.

Meld deg på vårt nyhetsbrev