Nyheter

Unge prisvinnere til OsloJazz

For få uker siden ble bandet Mopti kåret til Årets unge jazzmusikere 2012. Tirsdag 14. august kan publikum på Oslo Jazzfestival oppleve kvintetten som juryen mener leverer fra første tone og er sterke individer både musikalsk og instrumentalt.

Det å vinne Jazzintro og bli kåret til Årets unge jazzmusikere 2012, beskrev Mopti som en sinnsyk opptur og en fantastisk avslutning på fire år ved musikkhøgskolen.  Som vinnere av Jazzintro mottok de et arbeidsstipend fra Gramo på 150 000,- samt en to-årig lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene. Bra timing for en kvintett på vei fra skolebenken til et liv som heltidsmusikere.

Festivalhøst

Under Oslo Jazzfestival tirsdag 14. august får man mulighet til å høre Mopti spille sin første konsert som Årets unge jazzmusikere 2012. Da blir det dobbeltkonsert med britiske Get the Blessing på Nasjonal jazzscene, Victoria. Senere i høst blir det flere festivaljobber rundt om i Norge, blant annet på Dølajazz i Lillehammer og Sortland jazzfestival. Neste år skal kvintetten på en klubbturné i Norge.

 

Mopti under Jazzintrofinalen 2012 (foto: Jan Granlie/Jazznytt)

Mopti:
Christian Meaas Svendsen (Kongsberg) – kontrabass, Andreas Wildhagen (Oslo) – trommer, David Aleksander Sjølie (Kløfta) – gitar, Kristoffer Eikrem (Molde) – trompet, Harald Lassen (Songdalen) – saksofon

Mopti er et band oppkalt etter Don Cherrys låt med samme navn, en låt han angivelig skrev da han besøkte byen Mopti i Mali. Da bandet Mopti så dagens lys for snaue fire år siden, ante ikke bandets fem medlemmer noe om dette – de visste bare at Don Cherrys låt var morsom å spille, og at den egnet seg godt som navn på gruppa.
Mopti er en jazzkvintett som søker inspirasjon fra tiden låten Mopti er fra: En fri tilnærming til musikk, og et ønske om å oppnå en kollektiv samhørighet i musikken. Et livslangt prosjekt som på veien gir seg til uttrykk i et vidt forskjellig spenn av låter og musikalske landskap. Mopti spiller både afroinspirerte låter, slik som den som har gitt navn til gruppen, men også andre låter hvor bandet søker etter å etablere et mer moderne utrykk, både ved hjelp av kompositoriske elementer, men også ved tidvis bruk av elektronikk. Bandet har utspring fra Norges musikkhøgskole.

Fra forsiden

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev