Nyheter

Tredje finalist avgjøres under Nattjazz

To band med utspring fra Norges musikkhøgskole spiller i tredje runde av Jazzintro 2012. På Trykkeriet under Nattjazz onsdag 30. mai møtes Hanne Kalleberg Kvartett og Mopti til duell om den tredje av fire finaleplasser.

Jazzintro presenterer noen av landets mest lovende unge jazzmusikere, de aller fleste av dem musikkstudenter ved noen av landets høgskoler og universitet. I tredje og nest siste innledende runde av Jazzintro 2012 møtes to band med utspring fra Norges musikkhøgskole, Hanne Kalleberg Kvartett og Mopti, til duell om en finaleplass i Molde i juli. Der vil fire band kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2012 og en premie som inneholder en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene, i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Verdifull erfaring for unge musikere
Det er en fagjury bestående av profesjonelle jazzmusikere og personer med arrangørfaglig kompetanse som på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale har plukket ut deltakerbandene. Juryen består i år av bassist Arild Andersen, saksofonist Frøy Aagre, trommeslager og representant for Rikskonsertene Espen Rud og Nina Torske, prosjektleder i Nattjazz. Juryleder er daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø.
– Jazzintro er en unik sjanse for unge musikere i startgropa, mener juryleder Flesjø.
– Lanserings-pakken gir bandet mulighet til å vise seg fram for et stort publikum og gir musikerne verdifull erfaring. Arbeidsstipendet fra Gramo gir en ekstra frihet og hjelp til å satse videre som profesjonelle musikere, sier Flesjø.

Første runde av Jazzintro ble arrangert på Vossa Jazz palmehelgen, og duoen Duplex gikk videre til finalen. På Maijazz 12. mai var det Hanna Paulsberg Concept som trakk det lengste strået. Den aller siste finaleplassen avgjøres under Kongsberg jazzfestival. Finalen avholdes under Moldejazz tirsdag 17. juli.

Mopti
Christian Meaas Svendsen (Kongsberg) – kontrabass, Andreas Wildhagen (Oslo) – trommer, David Aleksander Sjølie (Kløfta) – gitar, Kristoffer Eikrem (Molde) – trompet, Harald Lassen (Songdalen) – saxofon

Mopti er et band oppkalt etter Don Cherrys låt med samme navn, en låt han angivelig skrev da han besøkte byen Mopti i Mali. Da bandet Mopti så dagens lys for snaue fire år siden, ante ikke bandets fem medlemmer noe om dette – de visste bare at Don Cherrys låt var morsom å spille, og at den egnet seg godt som navn på gruppa.
Mopti er en jazzkvintett som søker inspirasjon fra tiden låten Mopti er fra: En fri tilnærming til musikk, og et ønske om å oppnå en kollektiv samhørighet i musikken. Et livslangt prosjekt som på veien gir seg til uttrykk i et vidt forskjellig spenn av låter og musikalske landskap. Mopti spiller både afroinspirerte låter, slik som den som har gitt navn til gruppen, men også andre låter hvor bandet søker etter å etablere et mer moderne utrykk, både ved hjelp av kompositoriske elementer, men også ved tidvis bruk av elektronikk. Bandet har utspring fra Norges musikkhøgskole.

Hanne Kalleberg Kvartett
Hanne Kalleberg (Flekkefjord) – vokal, Knut Olav Asmundsson Buverud Sandvik (Ulefoss) – bass, Jakop Janssønn (Tromsø) – trommer, Philip Birkenes (Grimstad) – piano

Hanne Kalleberg Kvartett har utspring fra Norges musikkhøgskole, og bandet begynte å spille sammen høsten 2010 i forbindelse med Hannes avsluttende eksamenskonsert. Samspillet fungerte strålende, og etter svært gode tilbakemeldinger var de så inspirert at de ønsket å fortsette. Høsten 2011 har stort sett gått med til låtskriving og øving, og nå er de igjen klar for publikum.
Bandet ønsker å utforske det som skjer i møtet mellom tekst og musikk, og Hannes vokal og tekstformidling står hele tiden i sentrum. Bakgrunnen og interessen for både jazz, pop, rock og visetradisjon resulterer i et lydbilde bestående av sterke melodier, et rytmisk driv samt lekne improvisasjonsdeler.

Les mer om Jazzintro her.

Fra forsiden

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev