Nyheter

Hanna Paulsberg Concept til Jazzintro-finalen

Under Maijazz lørdag, i andre runde av Jazzintro 2012, var det Hanna Paulsberg Concept juryen valgte å sende videre til finalen under Moldejazz. Der skal kvartetten kjempe videre om tittelen Årets unge jazzmusikere 2012.

Jazzintro presenterer noen av landets mest lovende unge jazzmusikere, og på Klubb Sting under Maijazz lørdag fikk publikum høre Orter Eparg og Hanna Paulsberg Concept. Juryen var ikke i tvil om at sistnevnte skulle sendes videre til finalespillet i Molde. – Bandet har utviklet et naturlig, stilsikkert og sterkt ensemblespill, sier juryleder Tore Flesjø. – Låtene har flotte temaer og er godt utviklet innenfor en episk tradisjon.

Den 17. juli vil Hanna Paulsberg Concept møte tre andre band i Jazzintrofinalen under Moldejazz. Duoen Duplex gikk videre fra første runde som ble arrangert på Vossa Jazz palmehelgen, og de to siste finaleplassene avgjøres under Nattjazz og Kongsberg jazzfestival. Vinneren av Jazzintro 2012 kåres til Årets unge jazzmusikere, og dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene, i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

– Vi synes først og fremst det var utrolig gøy å spille på Maijazz i dag. Å bli valgt ut til å spille på Moldejazz er ekstra flott. Dette gir oss fantastiske muligheter fremover, sier Hanna Paulsberg.

Juryen består i år av bassist Arild Andersen, saksofonist Frøy Aagre, trommeslager og representant for Rikskonsertene Espen Rud og Nina Torske, prosjektleder i Nattjazz. Juryleder er daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø.

Hanna Paulsberg Concept

Hanna Paulsberg (Rygge) – saksofon, Trygve Waldemar Fiske (Frei) – kontrabass, Hans Hulbækmo (Tolga) – trommer, Oscar Grönberg (Malmö) – piano

Hanna Paulsberg Concept ble dannet våren 2010, sterkt inspirert av Wayne Shorter Quartets energiske og melodiske samspill. Etter hvert har bandet gjennom Paulsbergs originalkomposisjoner utviklet sitt eget uttrykk der lekent samspill og sterke melodier står i sentrum. Kvartetten består av fire unge musikere fra forskjellige steder i Skandinavia, som fant sammen på jazzlinja i Trondheim gjennom en felles forkjærlighet for vakre melodier, åpne improvisasjoner i satte former og «cookin´» jazz. I september 2011 kom kvartetten for alvor frem i rampelyset da de vant den prestisjefylte konkurransen Young Nordic Jazz Comets som blant annet Motif og PELbO har vunnet tidligere. Konkurransen fant sted på jazzklubben Fasching i Stockholm, og kvartetten fikk hevde seg mot dyktige band fra Sverige, Danmark, Island, Finland og Færøyene. I oktober 2011 vant kvartetten Jazzfest Ungs talentpris.

Fra forsiden

Nyheter

Nytt europeisk utvekslingsprogram

Kjetil Mulelid reiser til Nederland og belgiske Mattias de Craene kommer til Norge i forbindelse med det internasjonale utvekslingsprogrammet Constellations.

Nyheter

– Tilskuddene til musikklivet må styrkes

Rammevilkårene til musikklivet er den største og mest kritiske utfordringen vi står overfor akkurat nå, uttaler et samstemt landsmøte i Norsk jazzforum. - Det er et behov for styrking av tilskuddene til hele det norske musikklivet. Økonomisk forutsigbarhet for arrangørfeltet og kunstnerne er avgjørende og må på plass, sier nyvalgt styreleder, Ragnhild Menes.

Meld deg på vårt nyhetsbrev