Nyheter

Norsk representasjon på Jazzahead!

Europas viktigste møteplass for jazz, Jazzahead!, går av stabelen 19. – 22. april. Norge er representert i både konsertprogrammet og i messehallen.

Torsdag 19. april går startskuddet for Jazzahead!, en av de viktigste møteplassene for jazzfolk fra hele verden.  Bransjetreffet Jazzahead! vokser seg stadig større, og i 2012 var det 265 band fra 27 forskjellige land som søkte om plass i festivalprogrammet, som rommer 36 showcaser. Dette er en økning på 50 prosent, noe som gjenspeiler den store interessen for arrangementet.

Norsk på konsertprogrammet
Norge blir representert ved Marius Neset, Trondheim jazzorkester, Solveig Slettahjell/Morten Qvenild og Fattigfolket. Trondheim Jazzorkester skal framføre Eirik Hegdals produksjon “Sidewalk Comedy” som ble urframført på Vossa Jazz i fjor.

Felles norsk stand
I år som de tre foregående år har Norsk jazzforum og Music Export Norway invitert norske aktører til å delta på en felles norsk stand. Her skal norsk jazz presenteres for den internasjonale bransjen, og både musikere, plateselskap, management og bookingbyråer er tilknyttet den norske møteplassen.

Fra forsiden

Nyheter

Storbandprisen 2019 til Gunnar Gustavsen

Bandleder, arrangør og trombonist Gunnar Gustavsen i Hammerfest Storband ble lørdag 12. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2019. Gustavsen er en ildsjel som i en årrekke har arbeidet aktivt for jazzmiljøet både i Hammerfest og i hele Finnmark, og hans innsats har hatt enorm betydning for det lokale jazz- og musikklivet, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Nyheter

Påmelding til Jazzahead 2020

Etter årets store partnerland-satsing på Jazzahead er det nå på tide å tenke på neste års utgave. Frist for «earlybird»-registrering er fredag 11. oktober, og siste frist for å søke om showcase er torsdag 31. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev