Nyheter

Duplex videre til Jazzintro-finalen

Duoen Duplex stakk av med seieren da de møtte Bodvar Tornes Trio til duell på Vossa Jazz i går i den første av fire innledende runder i Jazzintro 2012. I finalen på Moldejazz 17. juli skal Duplex kjempe med tre andre band om tittelen Årets unge jazzmusikere 2012

– Vi er selvsagt veldig glade for å bli med til Moldejazz. Det gir oss først og fremst en god erfaring å ta med videre, og det er morsomt å få anledning til å spille på så mange festivaler, sier Harald Lassen og Christian Meeas Svendsen i Duplex.

Jazzintro presentere noen av landets mest lovende unge jazzmusikere, og i følge juryen var nivået høyt på gårsdagens konsert. – Det var to flotte band som spilte på Vossa Jazz.  Juryen var enig om at det var Duplex som hadde kommet lengst i utviklingen, og de fremstår allerede som profesjonelle med sterk kreativitet og et flott samspill, sier juryleder Tore Flesjø.

Den 17. juli vil Duplex møte tre andre band i Jazzintrofinalen på Moldejazz. Vinneren kåres til Årets unge jazzmusikere 2012, og dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene, i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner. De tre siste finaleplassene avgjøres under Maijazz, Nattjazz og Kongsberg jazzfestival.

Juryen består i år av bassist Arild Andersen, saksofonist Frøy Aagre, trommeslager og representant for Rikskonsertene Espen Rud og Nina Torske, prosjektleder i Nattjazz. Juryleder er daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø.

Les mer om Jazzintro og alle deltakerbandene her.

Duplex
Harald Lassen (Songdalen) – saksofoner, Christian Meaas Svendsen (Kongsberg) – kontrabass
Duplex ble etablert i 2009 og har utspring fra Norges Musikkhøgskole. Musikken er egenkomponert og baserer seg overveiende på låter der de improvisatoriske elementene omfatter forløp av melodisk, harmonisk og klanglig karakter. Duoen arbeider også med rene konsepter, og tar i bruk en del teknikker som bringer musikken opp mot samtidsmusikkens tradisjon. Instrumentenes tradisjonelle funksjoner blir utfordret og går i og om hverandre, men uten å forsøke å låte som noe som ikke finnes der, og med et ganske annet utgangspunkt enn i den amerikanske jazztradisjonen. Resultatet er blitt til et lyrisk, lydhørt og eksperimentelt lydlandskap som er like innbydende som det er utfordrende. Et ukonvensjonelt format med et særegent uttrykk!

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev