Mandag 28. januar var de regionale jazzsentrene samlet i Oslo til et lenge planlagt og bredt anlagt møte mellom de fem jazzsentrene og Norsk jazzforum.
Etter at jazzsentrene nå har vært i drift i godt over ti år her i landet, var det spørsmål om den videre utviklingen og de framtidige mulighetene som ble drøftet på møtet 28. februar. Ikke minst drøftet man framtidige oppgaver, blant annet koblet opp mot det sjangeroverskridende samarbeidet gjennom de rytmiske kompetansenettverkene. Det var tydelig at forutsetningen for en videreutvikling er at nettverkene fungerer operativt og at kunnskapsoverføringen også gjøres gjennom praktisk virke som har basis i musikk og musikkformidling slik både musikerne og klubbene har behov for.
I forbindelse med at Norsk kulturråd nå skal evaluere erfaringene med dette nettverkssamarbeidet skal jazzsentrene bidra til å tydeliggjøre de enkelte regionenes behov og forutsetninger for å skape en riktig samarbeidsmodell for framtiden. Blant annet vil de vurdere om det enkelte steder kan være aktuelt med felles rytmiske sentre.
Jazzsentrene diskuterte også jazzklubbenes muligheter for sjangeroverskridende samarbeide og behovet for å følge opp de stadig nye, store konsert- og kulturhusene rundt om i landet. Spørsmålet om det på sikt er aktuelt for det offentlige å legge ut enkelte av støtteordningene til regionene, ble også luftet sammen med andre aktuelle og mer praktiske sider ved sentrenes drift. I tillegg ble det slått fast at det vil være viktig å ha fokus på musikerne behov og kunstnernes kår i en tid hvor det utdannes stadig flere musikere her i landet. Det var også enighet om å arbeidet videre med forslaget om sammen med det offentlige å legge til rette for jazzentreprenører og residerende musikere rundt i lokalmiljøene.