Nyheter

Vellykket klubbmøte

Lørdag 3. mars arrangerte Norsk jazzforum sitt årlige klubbmøte. Det var god oppslutning blant medlemsklubbene, og på programmet stod temaer som publikumsrekruttering og samarbeid på tvers av sjangre og kulturuttrykk.

Klubbene er en forutsetning for jazzaktiviteten i Norge. Uten arenaer, ingen musikk. Jazzklubb-Norge har fortsatt mye av de samme utfordringene som før, og deler disse med annen frivillig virksomhet: Arbeidet med barn og unge, publikumsrekruttering og samarbeid på tvers av sjangre og kulturuttrykk. Alt dette var temaer da Norsk jazzforum inviterte til klubbmøte 3. mars på Nasjonal jazzscene i Oslo.

Norsk jazzforum nedsatte etter landsmøtet i 2009 et utvalg som jobber med å se på hva som kan gjøre for å utvikle prosjekter for barn og unge. Frem til våren 2011 har fokuset vært barn, og «Barnejazz fra A-Å» ble presentert og gjennomgått på klubbmøtet. Videre fokus skal være jazz og ungdom. Utvalget presenterte også resultatet av en undersøkelse gjort bant jazzklubbene, med påfølgende diskusjon.

Spørsmålet om publikum og publikumsutvikling er viktig for alle oss som driver i musikk- og kulturbransjen. Etter etableringen av organisasjonen Norsk publikumsutvikling er det en økt bevissthet rundt spørsmålet også her i Norge. Direktør Harm-Christian Tolden i Norsk publikumsutvikling er en av dem som har mest oversikt og gjennomgikk flere sider ved dette temaet, særlig med fokus på sjangersamarbeid.

Siste delen av klubbmøtet var satt av til en workshop, ledet av Lars Tefre Baade fra Norsk rockforbund, med temaet sjangersamarbeid. Workshopen skulle både kartlegge hvordan klubbene samarbeider på tvers av sjangre i dag og hvordan vi skal videreutvikle sjangersamarbeidet. Det som kom frem av workshopen vil Norsk jazzforum ta med seg videre, og konkretisere i arbeidet med klubbfeltet.

Fra forsiden

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev