Nyheter

Jazz Evidence er Årets jazzklubb

Jazz Evidence i Kongsberg er tildelt prisen Årets Jazzklubb 2012. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Jazz Evidence, som med sine 50 år er blant landets eldste jazzklubber, er en moderne og veldrevet klubb som har hatt enorm betydning for utviklingen av jazzbyen Kongsberg.

Prisen overrekkes av Tore Flesjø, daglig leder i Norsk jazzforum, onsdag 1. februar på EnergiMølla i forbindelse med konserten med Petter Wettre Next Generation.
Flesjø, som i en periode på ti år var daglig leder av Kongsberg Jazzfestival, har fulgt klubben tett gjennom årene.
– Det er veldig hyggelig å kunne overrekke prisen Årets Jazzklubb til Jazz Evidence. Gjennom min tidligere tilknytning til Kongsberg har jeg fulgt klubben på nært hold, og synes dette er velfortjent. Det er en ære å representere Norsk jazzforums styre i denne anledningen, sier Tore Flesjø.

Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb til én av organisasjonens medlemsklubber.  I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene, god organisering og orden på økonomien. Prisen er på 25 000 kroner og overrekkes i forbindelse med Vinterjazz.

Styret i Norsk jazzforum sier følgende om Årets jazzklubb 2012:
Jazz Evidence på Kongsberg kunne i 2011 feire imponerende femti år med kontinuerlig drift som jazzklubb – og er således blant landets eldste.  En klubb som på mange måter er blitt legendarisk og som i tillegg til klubbdriften har avfødt en av landets absolutt viktigste jazzfestivaler, Kongsberg Jazzfestival. Jazz Evidence har på en prisverdig måte også vært en drivkraft i å sikre det spennende sjangerfellesskapet som er skapt i Musikkhuset Energimølla.

Også i løpet av de siste par årene har klubben gjort seg bemerket med en spennende og solid programmering, og det er satt i verk en rekke nye tiltak. Jazz Evidence har økt fokuset på de unge talentene, ikke minst gjennom å arrangere ungdomskonserter og jamsessions, nå også i samarbeid med musikklinjen ved Kongsberg kulturskole. Klubbens oppstart med lørdagskafeer har gitt en ny arena for dyktige lokale musikere og bidrar til et levende jazzmiljø i byen året rundt. Jubileumsprogrammet i fjor, med en paraderekke av utflyttede Kongsbergmusikere i toppskiktet både nasjonalt og internasjonalt, forteller noe om hvilken betydning klubben har hatt for utviklingen av jazzbyen Kongsberg. Jazz Evidence er en moderne jazzklubb med en fin blanding av kjente norske, nordiske og internasjonale band/musikere, og med flott fokus på rekruttering av unge. Dette, sammen med en solid drift og stabilt aktivitetsnivået, gjør Jazz Evidence på Kongsberg til en av de mest profesjonelt drevne jazzklubbene i landet i dag.

Vinterjazz

Fredag 3. februar går startskuddet for Vinterjazz og ti dager med konserter over hele landet. Norsk jazzforums medlemsklubber mobiliserer, og kan tilby nærmere 80 arrangementer med store variasjoner fra Kristiansand i sør til Vadsø i nord. Det vil bli jazzkafeer og jam, konserter med lokale musikere og internasjonale navn samt utdeling av prisen Årets Jazzklubb. Vinterjazz 2012 kan by på blant annet Hayden Powell, Helge Lien Trio, Joshua Redman Trio, MOTIF, Dag Arnesen Norwegian Song, Arild Andersen Trio, Terje Isungset, Barnas Isfestival, Hilde Louise Asbjørnsen, Karin Krog & Morten Gunnar Larsen og mye mer!  Hele programmet for Vinterjazz 2012 finner du her.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev