Nyheter

Ti jazzfylte vinterdager

Fredag 3. februar går startskuddet for Vinterjazz og ti dager med konserter over hele landet. Norsk jazzforums medlemsklubber mobiliserer, og kan tilby nærmere 80 arrangementer med store variasjoner fra Kristiansand i sør til Vadsø i nord. Det vil bli jazzkafeer og jam, konserter med lokale musikere og internasjonale navn samt utdeling av prisen Årets Jazzklubb.

Vinterjazz 2012 kan by på blant annet Hayden Powell, Helge Lien Trio, Joshua Redman Trio, MOTIF, Dag Arnesen Norwegian Song, Arild Andersen Trio, Terje Isungset, Barnas Isfestival, Hilde Louise Asbjørnsen, Karin Krog & Morten Gunnar Larsen og mye mer!

Turneer i nord og sør
Den kritikerroste og internasjonalt kjente pianotrioen Helge Lien Trio legger ut på turné i Sør-Norge under Vinterjazz. De tjuvstarter Vinterjazzen i Arendal 2. februar og tar turen videre til Flekkefjord og Vinterjazz sin åpningskveld fredag, før de besøker Grenland, Kristiansand, Farsund, Mandal, Risør og Bø. I nord er det trompeter Hayden Powell som turnerer med sin kritikerroste solodebut «The Attic» fra i fjor høst. Powell spiller i Brønnøysund, Mo i Rana, Bodø, Tromsø og Vadsø.

Ismusikk på programmet
IceMusic Festival på Geilo favner ulike kunstneriske uttrykk som alle har en kopling til is, og skal være en arena der artister og kunstnere skal kunne eksperimentere og leke seg. På en scene bygget utelukkende av snø og is presenteres publikum for en unik opplevelse første helgen i februar. Terje Isungset og Arve Henriksen står på programmet på Vinterjazz’ åpningskveld.

Bredt program
Vinterjazz inviterer til konserter fra Kristiansand i sør til Vadsø i nord. Programmet spenner bredt; det vil bli jazzkafeer og jam samt konserter med både lokale musikere og store internasjonale navn. På Nasjonal jazzscene i Oslo spiller blant andre Joshua Redman Trio, MOTIF, Arild Andersen og Dag Arnesen Norwegian Song i løpet av Vinterjazz. På andre klubber rundt om i landet møter vi Tønsberg Swingjazz Group, Karin Krog & Morten Gunnar Larsen, Hilde Louise Asbjørnsen, Jazzcode, Scheen Jazzorkester, AKKU, Odd Aspaas Kvartett og mange flere. Asker Jazzklubb og IceMusic Festival inviterer også til jazzkonserter for barn.

Landsomfattende markering av jazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 3. til 12. februar, og er en ti-dagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes rundt om i hele Norge. Vinterjazz arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber. I løpet av ti dager vil 44 av Norsk jazzforums medlemsklubber tilby nærmere 80 konserter rundt om i hele landet. Hele programmet for Vinterjazz 2012 finner du her.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev