Nyheter

Fortsatt fleksibel musikerordning

Musikerordningen i Norsk kulturråd skal være fleksibel og fortsatt kunne gi tilskudd til turneer for inn- og utland. Dette har Kulturdepartementet nå presisert overfor Kulturrådet.

– Kulturrådets musikerordning skal være fleksibel og dette er nå bekreftet både av Norsk kulturråd og Kulturdepartementet, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø. – Vi vet at denne saken har stor betydning for våre musikere og er meget glade for den fleksibiliteten Kulturdepartementet har vist i saken, sier Flesjø til Jazzinorge.no.

Kulturrådet signaliserte avgrensinger
Det er i forbindelse med at 4 millioner kroner flyttes fra Kulturrådets musikerordning til en ny ordning for utenlandsstøtte, at Kulturrådet tidligere denne måneden informerte om nye retningslinjer for musikerordningen i 2012. Da ble det uttalt at ordningen avgrenses til kun innenlandsturneer. For søkere med såkalte kombinasjonsturneer – lengre turneer som går i både inn- og utland, ville dette ytterligere ha komplisert søknadsprosessene, i hvert fall inntil en ny ordning under et felles Mic/MEN-regime er etablert.

Reviderte retningslinjer
Statssekretær i Kulturdepartementet, Kjersti Stenseng, uttalte til Ballade 31. oktober i år at systemet ikke skal være så rigid. – Det skal ikke være sånn at om man har en turné i Norge hvor én konsert også legges til utlandet, så skal man ikke kunne få støtte av Kulturrådet. Det skal være mer fleksibelt enn det, og dette er noe vi vil ha en dialog med Kulturrådet om, sa Stenseng til Ballade.
Dette er nå fulgt opp av Stenseng og Kulturdepartementet, og musikerutvalget i Kulturrådet vil i sine tildelingsmøter denne uken tildele både til innenlands- og utenlandsturneer.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev