Nyheter

Mer til arrangører og musikere

Statsbudsjettet for 2012 gir en økning til både arrangør- og musikerordningene og gir signaler om at Huitfeldts lovnader om en dobling fram mot 2013 er innen rekkevidde. I tillegg får Norges eneste jazzvokalensemble en solid økning.

Kulturdepartementet viderefører satsingen på profesjonelle kor. I statsbudsjettet øker satsingen med 3 millioner, og 532 500 kroner er øremerket Trondheim Voices. Dette er en stor økning for Norges eneste vokalensemble innenfor jazz.

Økning av arrangørordningen
Med en økning på 4,7 millioner til arrangørordningen i Norsk kulturråd, 1,2 millioner til nytt hus og helårsaktivitet for Moldejazz, 800 000 til Dokkhuset scene i Trondheim og en videreføring av støtten til USF Verftet i Bergen, viser Kulturdepartementet at de tar helårsarrangørene på alvor. – Dette er positivt og gir gode signaler til konsertarrangører landet rundt om at Kulturdepartementet ønsker mer aktivitet og bedre rammevilkår for helårsarrangørene, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø.

Arrangørordningen som i dag er på 17 millioner får en økning på 4,7 millioner. Flesjø sier at selv om det er positivt med de nye millionene, så er ikke den reelle økningen så stor som den kan virke.  Arrangørordningen åpnes nå også for tilskudd til enkeltkonserter og mindre festival-arrangementer, og søknadsmassen vil øke tilsvarende.

Musikerordningen styrkes
Tidligere denne uken offentliggjorde kulturminister Anniken Huitfeldt at musikerordningen som er på 12 millioner øker med 7,3 millioner. – Dette er et etterlengtet løft, sier Flesjø, men når musikerordningen nå åpnes for alle sjangere, ikke bare rytmisk som tidligere, vil det helt klart bli mange flere om beinet. Vi forventer en fortsatt opptrapping av ordningen i årene som kommer, avslutter han.

De økte midlene til musikerordningen er midler overført fra Rikskonsertenes offentlige konsertvirksomhet samt noen friske midler. Kulturministeren understreket tidligere denne uken at musikerordningen først og fremst gjelder turneer i Norge, og at konserter på mindre steder vil bli prioritert. I tillegg skal 4 millioner fra musikerordningen flyttes over til en ny ordning for utenlandsturneer.

Samordning på eksportområdet
Statsbudsjettet for 2012 sier også at MIC Norsk Musikkinformasjonssenter og Music Export Norway skal samordne arbeidet og forvaltningen av tilskuddsordninger. – Vi ser positivt på koordinering av arbeidet i MIC og MEN. Det er viktig at eksportarbeidet samkjøres og tilføres mer midler, sier Tore Flesjø.

Innkjøpsordningen endres
Innkjøpsordningen for norske fonogrammer slik den fungerer i dag vil avvikles i 2012. I stedet presenterer statsbudsjettet en alternativ ordning for publisering- og produksjonsstøtte. Dette er i tråd med Samstemt!s innspill til statsbudsjettet, men med en så brå endring er det dessverre ikke lagt opp til en alternativ løsning for distribusjon til landets biblioteker. Dette vil bli en utfordring både for bibliotekene og for Kulturdepartementet.

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev