Nyheter

Produserer ny jazzCD.no

I samarbeid med Utenriksdepartementet skal Norsk jazzforum i høst produsere den femte trippel-cden i serien JazzCD.no. De fire tidligere utgavene ble alle svært godt mottatt og bidro til økt oppmerksomhet verden rundt for norske jazzartister.

JazzCD.no er en promoCD  som har som formål å presentere norsk jazz i utlandet. PromoCDen skal trykkes i 5000 eksemplarer og vil de neste to årene distribueres til musikkambassadører, festivaler, jazzklubber, radiostasjoner og musikkjournalister internasjonalt. I tillegg skal den benyttes ved representasjon både i Norge og i utlandet hvor det er ønskelig å presentere kvaliteten på norsk jazz. Den vil også bli distribuert gjennom alle UDs utenriksstasjoner.

Ambisjoner om internasjonal lansering
JazzCD.no består av tre CDer med totalt 40-50 spor av like mange band/artister. Musikken skal velges ut på bakgrunn av jazzutgivelser utgitt i 2011, eller som er planlagt utgitt i 2011/2012. De utvalgte artistene må alle ha planer eller ambisjoner om å lanseres internasjonalt.

Det er satt sammen en redaksjonskomité med ansvar for innholdet; Sverre Lunde (seniorrådgiver, Utenriksdepartementet), Jan Granlie (redaktør i Jazznytt) og Vidar Bråthen (formidlingsansvarlig, Norsk jazzforum).

Søk om om å bli med
Ønsker du å være med på denne promoCDen, må du sende fire eksemplar, enten av den ferdige produksjonen eller en demo på hva som kommer, til Norsk jazzforum:

Norsk jazzforum
postboks 440 Sentrum
0103 Oslo
merk konvolutten «jazzcd.no»

Kom gjerne også med forslag til låtvalg. I tillegg ber vi om følgende informasjon; artist, komponist, tittel på CD, navn på alle musikere, plateselskap, kontaktinformasjon til booking og nettadresser.

Ved forrige runde mottok Norsk jazzforum nærmere 150 søknader til 49 spor. Det vil dessverre ikke bli plass til alle som søker.

Innsendte bidrag må være Norsk jazzforum i hende innen 15. august 2011.

For spørsmål om utvelgelsen eller annet i forbindelse med utvelgelsen, kontakt:
Jan Granlie på jan@jazzforum.no / telefon:  22 00 56 66 / 98 21 71 83
Camilla Slaattun Brauer på camilla@jazzforum.no /  telefon: 22 00 56 64.

Fra forsiden

Nyheter

Verdien av kulturlivet for Voss

Under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i dag lanserte Samfunnsøkonomisk analyse en rapport som viser betydningen av musikklivet for utvikling av lokalsamfunn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev