Nyheter

Bevar Kulturløftet!

På Arbeiderpartiets landsmøte denne helgen fremmes det forslag om å endre tippenøkkelen slik at idretten får en økning på 630 millioner kroner på bekostning av kulturlivet.

Nå mobiliserer hele kulturnorge: Bevar kulturløftet!

Kulturens andel av tippenøkkelen er i dag på 36,5 prosent mens idrettens andel er på 46,5 prosent. Forslaget om å endre fordelingen slik at idretten får 64 prosent og kulturen får 18 prosent er urimelig. Kulturlivet trenger hver av disse 630 millioner kronene for å sikre et levende kulturtilbud, gode oppvekstsvilkår og gode øvingslokaler over hele landet.

Vi unner idretten et idrettsløft, men mener dette må skje via statsbudsjettet og ikke gjennom å fullstendig kaste om på pengene som kommer fra tippeoverskuddet. Vi støtter målet om et løft for breddeidretten, barn og unge og integrering men ikke ved å svekke kulturens andel av tippenøkkelen.

  • Ikke reduser kulturens andel av tippenøkkelen.
    Minimum 36,5 % skal tilgodeses kulturformål.
  • Kulturen støtter idrettens ambisjoner om et idrettsløft.
    Et løft for idretten må skje via statsbudsjettet og ikke på bekostning av rammene for kulturformål og skal ikke redusere kulturens andel av tippemidlene.
  • Kulturløftets mål om 1 % av statsbudsjettet til kultur innen 2014 står fast.

Tippenøkkelen:
Dagens ordning:             Idrettens nye forslag:
Idrett:      45,5 %                                        64 %
Kultur:     36,5 %                                        18 %
Humanitære: 18 %                                    18 %

 

Organisasjonene bak:
Norsk musikkråd, Norges Musikkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd, FolkOrg, Norsk jazzforum, NASOL, Norsk Rockforbund, AKKS, UNOF, Ung i Kor, Norske Trekkspilleres Landsforbund, Musikk i skolen, Korpsnett Norge, Musikernes fellesorganisasjon, Musikk og Ungdom, Noregs Ungdomslag, Norsk sangerforum, Norsk teaterråd, Ung Kirkesang, GramArt, Fellesrådet for kunstfagene i skolen, Norsk kulturforum, Norges museumsforbund, Norsk skuespillerforbund, Folkeakademienes landsforbund, Danse- og teatersentrum, Norsk musikkbibliotekforening, Norsk Kammermusikkforbund, Norges kirkesangforbund, Landslaget Drama i Skolen, Norsk Bluesunion, Norske Kulturbygg, Norsk teater- og orkesterforening.

Vil du være med? Bli med i facebookgruppen Kulturnorge mobiliserer: Bevar kulturløftet

Fra forsiden

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev