Nyheter

Kurs i improvisasjon for storband

Norsk jazzforum har tatt initiativ til å utvikle et kursopplegg i improvisasjon spesielt tilrettelagt for musikere i amatørstorband. Testing av improvisasjonskurset er allerede i gang.

På bakgrunn av en dialog med storbandmiljøet har Norsk jazzforum utviklet kursopplegget som har fått navnet Impronøkkelen. Kurset som er utviklet av John-Pål Inderberg og Tor Yttredal, skal gjøres tilgjengelig for Norsk jazzforums storbandmedlemmer i løpet av sommeren 2011.

John Paal Inderberg_foto Jan Granlie Jazznytt

Som en del av prosjektet testes Impronøkkelen nå ut av 5 storband over hele Norge, for å komme med innspill til det ferdige resultatet. I februar ble det gjennomført to kurs: I Bergen med Big Business Band hvor Thomas Dahl og Njål Ølnes var instruktører, og i Trondheim med storbandet S. Møller med Kristoffer Lo som instruktør. Første helgen i mars vil det gjennomføres et kurs i Kristiansand med ungomdsstorbandet SNUS med Gunhild Seim og John Lilja er instruktører. To kurs er også planlagt i april, i henholdsvis Oslo og Hammerfest.

Målet med Impronøkkelen er å gi storbandmusikere en gehørsbasert metode som skal gjøre en fortrolig med den musikken man ønsker å fordype seg i og improvisere over, gjennom lytting og imitasjon. Opplegget skal kunne brukes av storbandinstruktører og storbandmusikere, som vil ha en litt annen innfallsvinkel til musisering generelt og improvisasjon spesielt.

Fra forsiden

Nyheter

Verdien av kulturlivet for Voss

Under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i dag lanserte Samfunnsøkonomisk analyse en rapport som viser betydningen av musikklivet for utvikling av lokalsamfunn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev