Nyheter

God stemning blant jazzklubbene

Lørdag 5. februar var 30 av Norsk jazzforums medlemsklubber samlet på Nasjonal jazzscene i Oslo for inspirasjon og erfaringsutveksling.

Møtet ble arrangert av Norsk jazzforum og Østnorsk jazzsenter. Odd Erik Hansgaard, styreleder i Norsk jazzforum, ønsket velkommen, og fokuserte i sin innledning på viktigheten av at klubbene rapporterer til Njf slik at det kan jobbes videre for økning av arrangørstøtten. Daglig leder, Tore Flesjø, gjorde en kort oppsummering av klubbåret 2010. Etter to-tre vanskelige år ser det ut til at klubbene i løpet av 2010 har fått et løft  når det gjelder konserter og publikum, og dette kunne bekreftes av flere av klubbene i salen.

Gabrielt Fliflet fra klubben Colombi Egg i Bergen delte sine erfaringer som folkemusikkarrangør. Han åpnet med å invitere hele møtet med på allsang, før han snakket om viktigheten av samhørighet og ulike måter å nå et publikum på. Fliflet leverte et inspirerende foredrag med gode tips som kan overføres jazzklubbene.

Flersjangerklubber sto også på programmet. Hva slags effekt kan jazzklubben få av å samarbeide med arrangører innenfor andre sjangere? Blue Note Jazzklubb på Lillehammer og Arendal Jazzklubb fortalte litt om hvordan de har valgt å samarbeide med ulike arrangører i sin by om enkelte arrangementer. De har begge utelukkende positive erfaringer – sammen står man sterkere.

Barn og unge sto også på programmet lørdag. Tonje Johansson fra Norsk jazzforum presenterte arbeidet som er gjort på området i Njf etter Landsmøtet i 2009, hvor fokuset har vært på barn og arrangører. Døråpnerprosjektet «Hva kommer nå…?» ble sendt ut til ni av Norsk jazzforums medlemsklubber høsten 2010, og dette har gitt ringvirkninger med tanke på publikumsrekruttering. Sortland jazz- og viseklubb kunne blant annet fortelle at det voksne publikummet som var til stede på «Hva kommer nå…?» kom tilbake til neste konsert. Dette er også erfaringen fra Bergen Jazzforum, som har arrangert barnejazzserien Bajazz i flere år. Styreleder Bjørnar Vasenden fortalte om arbeidet som klubben har gjort for å utvikle serien.

Møtet ble avsluttet med en søknadsskole med tips til søknadsskriving samt gjennomgang av ulike støtteordninger for jazzklubber. Her ble det også informert om den nye momskompenasjonsordningen. Alle klubber som ønsker å bli med i en felles søknad for 2010, må sende inn regnskap sammen med rapporten som skal leveres Njf 15. mars. Rapporten sendes ut til klubbene medio februar.

Etter møtet var det felles middag og konsert på Nasjonal jazzscene. Både klubbene, Norsk jazzforum og Østnorsk jazzsenter var enige om at dette var et konstruktivt og godt møte.

Vi ønsker velkommen til nye erfaringsutvekslinger under landsmøtet i Arendal 6.-8. mai 2011.

Fra forsiden

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev