Nyheter

Barnejazz på klubber i desember

”Hva kommer nå…?” møtte fulle hus, engasjerte barn og stormende jubel under første del av turneen. I desember er det Molde, Otta, Farsund og Arendal som får besøk.

Jazzvokalist Eldbjørg Raknes har satt sammen et spennende ensemble med dyktige kunstnere innenfor flere felt.  Gjennom å bruke de ulike kunstartene i front med vekslende hovedfokus, vil barna få oppleve pantomime, teatersport, sanger fra Eldbjørgs barnerepertoar, sanger barna selv ønsker seg der og da samt levende bilder. Barna skal selv være med og bestemme hvordan historiene utvikler seg.

Her kan du se en videosnutt fra en konsert i oktober.

– Kjempeartig opplevelse, sier Eldbjørg Raknes om første del av turneen. – Med et spennende kunstnerisk samarbeid som kjerne er det en fryd å leke med barna og åpne noen undrings- og fantasirom sammen. Og samarbeidet med jazzklubbene og drodlemøtene etterpå har vært meningsfulle og interessante. Vi gleder oss til andre runde, avslutter Raknes.

Eldbjørg Raknes har lang erfaring som musiker og komponist både for barn og for voksne. Hun har blant annet gitt ut barne-cdene ”Det bor en gammel baker…” og ”Små sanger mest i det blå” og gjort barnekonserter gjennom mange år.  Ved siden av solokarrieren og prosjekter som TINGeLING og Trondheim Voices, har Raknes etablert seg på scenen kun ved hjelp av stemme og sampling både i Norge og internasjonalt.

Turnérute, del 2:
11. desember   Storyville Jazz Club, Molde
12. desember   Otta jazz- og viseforum
17.desember    Farsund Jazz- og Viseclub
18. desember   Arendal Jazzklubb

Medvirkende:
Eldbjørg Raknes – sang
Eirik Hegdal – saksofon
Pekka Stokke – videokunst
Frode Eggen – skuespill
Marianne Thallaug Wedset – lys
Tor Breivik – lyd
+ gjester

Ønsker å trigge interessen for kunstprosjekter rettet mot barn
Hva kommer nå…? er et flerkunstnerisk døråpnerprosjekt for barn som har som mål å møte og trigge interessen for kunstprosjekter for barn og unge hos arrangører og kunstnere innenfor jazz. Prosjektet er initiert av Norsk jazzforums utvalg for barn og unge som skal jobbe for å stimulere arrangører og musikere innenfor jazz til å fokusere på prosjekter innenfor denne målgruppen. ”Hva kommer nå…?” er støttet av Kunstløftet, Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

Forestillingen gjennomføres på ni jazzklubber i Norge høsten 2010. Prosjektet består av to deler: en kunstproduksjonsdel og en kompetansedel. Kunstproduksjonen er utarbeidet av musiker Eldbjørg Raknes, og har fått tittelen Hva kommer nå…?. Her fokuseres det på improvisasjon i samspill mellom musikk, videokunst, lyd- og lysdesign og skuespill. Kompetansedelen tar for seg hvordan arrangører best kan gjennomføre produksjoner for barn og unge. Dette vil foregå i samspill med aktørene i produksjonen. Målet er å øke kompetansen rundt det å arrangere konserter for barn og unge hos jazzarrangører, og dermed utvide antall kunstarenaer og heve kvaliteten hos eksisterende arenaer for kunstprosjekter for barn og unge innen jazz. Turneen går derfor til klubber som har lite eller ingen erfaringer med barnekonserter fra tidligere.

Trude Storheim, daglig leder i Vossa Jazz, sitter i Norsk jazzforums utvalg for barn og unge.  – Barnejazzkonserter er en fantastisk rekrutteringsarena. Ikke bare barna, men hele familien kommer igjen, forteller Storheim.  Og at det er stor etterspørsel fra publikum om barnekonserter kan utvalgsmedlem Linda Skipnes Strand bekrefte. Bergen Jazzforum satte publikumsrekord i 2009 og det var i all hovedsak på grunn av barnejazz-suksessen.

Fra forsiden

Nyheter

800 000 kroner i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt drøyt 800 000 kroner i musiker- og bandstipend til sine medlemmer. Bassist Ellen Brekken, pianist Helge Lien og vokalist Miriam Kibakaya er blant musikerne som mottar fordypnings- og studiestipend. Jacob Young Trio, Cosmic Swing Orchestra og LILJA er blant mottakerne av øvings- og studiestipend for band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev