Nyheter

Buddyprisen 2010 til Karl Seglem

Musiker, komponist og plateselskapgründer Karl Seglem mottok fredag kveld Buddyprisen, norsk jazz’ høyeste utmerkelse.

Karl Seglem er en av Norges fremste saksofonister og har i tillegg skapt et eget varemerke med instrumentet bukkehorn. Som musiker og komponist har Karl Seglem utviklet et unikt musikalsk uttrykk inspirerte av jazz, folke- og verdensmusikk. Ved siden av sin egen musikerkarriere har Seglem de siste tjue årene presentert ny spennende norsk musikk gjennom sitt plateselskap NORCD.

Det var i forkant av egen konsert med det kritikerroste albumet Ossicles på Sardinen USF hos Bergen Jazzforum, at Karl Seglem ble overrasket med Buddyprisen 2010 av Nina Torske og Bjørnar Vasenden fra styret i den nasjonale organisasjonen Norsk jazzforum. Prisen består av kr 50 000 og en statuett av kunstneren Lise Frogg.

Buddyprisen ble innstiftet av Norsk Jazzforbund i 1956, og et tilbakeblikk på Buddy-mottakerne er som å oppleve høydepunktene i norsk jazz de siste seks tiårene. Prisen tildeles en musiker som både har utmerket seg som en fremragende utøver på sitt instrument og samtidig har betydd mye som pådriver for å bedre jazzens utbredelse.

At prisen i år tilfaller Karl Seglem bør ikke være en overraskelse for kjennere av norsk jazz. Saksofonist og komponist Karl Seglem har vært aktiv musiker siden 80-tallet og har over mange år vist vilje til å utvikle et særegent musikalsk uttrykk. Som en pioneer innenfor norsk jazz har Seglem kombinert jazz med folke- og verdensmusikk og fått internasjonal anerkjennelse.

Karl Seglem arbeider internasjonalt med musikere bl.a. fra Portugal, Bulgaria og Pakistan, samt en rekke norske kunstnere innen film, dans, billedkunst og poesi. Han er også en publisert poet og har samarbeidet med dramatiker Jon Fosse. Seglem har også gjort gode prosjekter for barn – bl.a. ”Isglem” sammen med Terje Isungset, og han var initiativtager til Norges første barnejazz-festival, Bajazzfestivalen. De siste tjue årene har Seglem drevet plateselskapet NORCD med over 60 utgivelser innenfor et vidt spekter av jazzuttrykk, fra verdensmusikk til friimprovisert musikk. Karl Seglem har tidligere mottatt både Gammleng-prisen og Edvard-prisen.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev