Jazzahead 2019

Informasjon og tidsfrister til Jazzahead 2019  (oppdatert 31. okt 2018)

I april 2019 er Norge partnerland på jazzmessen og showcasefestivalen Jazzahead, i Bremen, Tyskland. Her har vi samlet informasjon til musikere og delegater om program, utvalg og tidsfrister.

Som partnerland vil norsk jazz får en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til Jazzahead 25-28 april 2019. De norske delegatene vil være tilknyttet en stand med sentral plassering i messehallen. Det blir norsk musikk under den store gallakonserten i tillegg til en egen showcasekveld, Norwegian Night, med åtte norske band. De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kultur presenteres i Bremen gjennom en større kulturfestival. Arbeidet koordineres av et utvalg som består av Aslak Oppebøen (Music Norway), Nina Torske (Vestnorsk jazzsenter), Øyvind Skjerven Larsen (Norsk jazzforum) og Jan Ole Otnæs (Nasjonal jazzscene).

Tidsfrister:
1. november 2018 – Søknadsskjema for showcase-program åpner
22. november 2018 – Siste frist for søknad til showcase-program
Desember 2018 – Utvalgte band til showcase får beskjed fra Jazzahead
16. januar 2019 – siste frist for rabattert pris med rabattkode
Januar 2019 – Offentliggjøring av showcase-program

Showcase-program
På åpningskvelden 25. april 2019 arrangeres Norwegian Night på hovedscenen i messehallen, Hall 7, og på Kulturzentrum Schlachthof. Åtte band vil få plass i dette programmet. Det er en internasjonal jury satt sammen av Jazzahead, inkludert to norske representanter, som vil plukke ut bandene basert på søknader. Bandene som blir valgt ut til showcase-kvelden Norwegian Night vil honoreres av Norsk jazzforum med kr 7000 per musiker (inntil fem musikere per band), som skal dekke reise, overnatting og honorar.

Søknad til showcase-programmet
Band og musikere som ønsker plass i det offisielle showcase-programmet, må søke direkte til  Jazzahead i deres søknadsskjema på nett.
Søknadskjemaet er åpent i perioden 1. – 22. november.

Jazzahead har satt følgende kriterier for showcase-søknader:
– Det er kun påmeldte delegater og utstillere som kan søke om showcase.
– Hver utstiller og delegat kan kun søke om/foreslå ett band.
– Som musiker må du derfor melde deg på som delegat før du kan søke, eller eventuelt få ditt påmeldte management, plateselskap e.l. til å foreslå ditt band.
– Det er ekstra rabattert pris ved påmelding som co-exhibitor (les mer om delegatpåmelding i neste avsnitt).
– De utvalgte bandene får beskjed medio desember, og disse vil få refundert hele sin påmeldingsavgift av Jazzahead.
– Er du ikke blant de utvalgte, kan du kansellere innen 15. januar 2019 og få 70% av din påmeldingsavgift refundert.

Vi håper at så mange som mulig melder seg på slik at vi kan vise fram det aller beste vi har av norsk jazz, men husk at søknadene bør være korte og konkrete – juryen må lese og høre seg gjennom hundrevis.

Showcaseportalen åpner: Torsdag 1. november
Siste frist for showcasesøknad: Torsdag 22. november
Man må registrere seg og betale en avgift først (les mer HER).
Velg co-exhibitor under Music Norway – Stand 6B27
Rabattkode er JA19RC5LS
Velg “reduced conditions of 130€ + 19% VAT”

Delegatpåmelding
Norske delegater vil være tilknyttet den norske standen som administreres av Music Norway og Norsk jazzforum. Registrer deg som «co-exhibitor» under Music Norway Stand 6B27 for å sikre tilknytning til den norske standen og for å få en rabattert pris. Oppgi rabattkode JA19RC5LS, og velg “reduced conditions of 130€ + 19% VAT”. Registreringen åpner 27. september 2018. Siste frist for rabattert pris med rabattkode er 16. januar 2019. Online-registrering for delegater lukkes 3. april og etter dette kan man kun kjøpe billetter i døra til full pris.

Kulturprogram i Bremen
I de to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kultur presenteres i Bremen gjennom kunstutstillinger, konserter, sceniske forestillinger og litteraturarrangementer. Det er byen Bremen og Jazzahead som programmerer kulturfestivalen i samarbeid med blant annet den norske ambassaden i Berlin, NORLA og Music Norway. Festivalen avsluttes med en stor gallakonsert med norske band og artister. Denne programmeres av Jazzahead selv.

Organisering og finansiering
Det er Norsk jazzforum og Music Norway står bak den norske satsingen på Jazzahead. Det totale budsjettet er på 1,1 millioner kroner. Kulturdepartementet bidrar med kr 400 000, NORLA med kr 150 000 og Music Norway og Norsk jazzforum med kr 200 000 hver.
Utenriksdepartementet bidrar med kr 150 000 til å produsere en bok om norsk jazz som vil fortelle om den norske jazzhistorien og dagens toneangivende jazznavn.

Fra forsiden

Nyhet

Etter Jazzahead: Fryd og forhåpninger

Jazzahead 2019, verdens største jazzbransjetreff og –messe, er ugjenkallelig slutt. Som årets partnerland hadde Norge en sterkt synlig og svært hørbar tilstedeværelse i Bremen, og det musikalske og organisasjonsmessige krafttaket har nå beveget seg over i oppsummerings- og evalueringsfasen. Hva fikk norsk jazz/jazzbransje ut av Jazzahead?

Nyhet

– Mine damer og herrer

Lars Saabye Christensen åpnet Jazzahead med nyskrevet tekst: "Og jeg gleder meg til å lytte. Å lytte er også en disiplin. Å lytte sammen er jazz. Velkommen til disse dagene!"

Meld deg på vårt nyhetsbrev