Jazzahead 2019

Informasjon og tidsfrister til Jazzahead 2019

I april 2019 er Norge partnerland på verdens største jazzmesse, Jazzahead, i Bremen, Tyskland. Her har vi samlet informasjon til musikere og delegater om program, utvalg og tidsfrister.

Som partnerland vil norsk jazz får en sentral plassering både i konsert- og messeprogrammet til Jazzahead 25. – 28. april 2019. De norske delegatene vil være tilknyttet en stand med sentral plassering i messehallen. Det blir norsk musikk under den store gallakonserten i tillegg til en egen showcasekveld, Norwegian Night, med åtte norske band. De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kunst presenteres i Bremen gjennom kunstutstillinger og på andre arenaer.

Showcase-program
På åpningskvelden 25. april 2019 arrangeres Norwegian Night på hovedscenen i messehallen, Hall 7, og på Kulturzentrum Schlachthof. Åtte band vil få plass i dette programmet. Det er en internasjonal jury satt sammen av Jazzahead, inkludert to norske representanter, som vil plukke ut bandene basert på søknader. Det søkes direkte til Jazzahead, og søknadskjemaet er åpent fra 26. september. Frist for å søke er 7. november. Det er kun påmeldte delegater som kan søke om showcase. De utvalgte bandene får beskjed medio desember, og programmet lanseres i slutten av januar 2019.
Bandene som blir valgt ut til showcase-kvelden Norwegian Night vil honoreres av Norsk jazzforum med kr 7000 per musiker (inntil fem musikere per band), som skal dekke reise, overnatting og honorar.

Kulturprogram i Bremen
De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kunst presenteres i Bremen gjennom kunstutstillinger og på andre visningsarenaer. Det er byen Bremen som programmerer kulturfestivalen i samarbeid med blant annet den norske ambassaden, NORLA og et arbeidsutvalg som består av Aslak Oppebøen (Music Norway), Nina Torske (Vestnorsk jazzsenter), Øyvind Skjerven Larsen (Norsk jazzforum) og Jan Ole Otnæs (Nasjonal jazzscene). Kulturfestivalen avsluttes med en stor gallakonsert med norske band og artister. Denne programmeres av Jazzahead selv.

Delegatpåmelding
Norske delegater vil være tilknyttet den norske standen som administreres av Music Norway og Norsk jazzforum. Registreringen åpner 26. september 2018. Frist for early bird-pris er 17. oktober.

Organisering og finansiering
Det er Norsk jazzforum og Music Norway står bak den norske satsingen på Jazzahead. Det totale budsjettet er på 1,1 millioner kroner. Kulturdepartementet bidrar med kr 400 000, NORLA med kr 150 000 og Music Norway og Norsk jazzforum med kr 200 000 hver.
Utenriksdepartementet bidrar med kr 150 000 til å produsere en bok om norsk jazz som vil fortelle om den norske jazzhistorien og dagens toneangivende jazznavn.

Fra forsiden

Nyhet

Europeisk jazztreff

Torsdag 13. september samles europeisk jazzbransje til European Jazz Conference i Lisboa. Norsk jazz er representert både i konsert- og konferanseprogrammet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev