Nyheter

Norsk jazzforum på Arendalsuka

Mandag 14. august starter Arendalsuka, landets største politiske møteplass. Norsk jazzforum er på plass, og er blant annet med og arrangerer to kulturpolitiske debatter i Arendalsukas hovedprogram.

Bildet: Daniela Reyes avslutter mandagens debatt med konsert (arkivfoto: Tom Lund/Balansekunst)

Stortingsvalget står for døren og Norsk jazzforum ser Arendalsuka som en viktig arena for å løfte viktige kulturpolitiske tema.

Daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, ser fram til spennende kulturpolitiske debatter under Arendalsuka. (foto: Jarle H. Moe/Norsk jazzforum)
Daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, ser fram til spennende kulturpolitiske debatter under Arendalsuka. (foto: Jarle H. Moe/Norsk jazzforum)

– Vi er opptatt av gode rammebetingelser for alle våre medlemmer. Arrangørene har en viktig nøkkelfunksjon i formidling av musikk og som arbeidsplass for musikerne. I debatten torsdag spør vi derfor politikeren om hvordan de vil sikre at det finnes aktive arrangører i bygd og by, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. Hun understreker viktigheten av å løfte tema til debatt nå som arbeidet med ny kulturmelding er påbegynt.

Når Arendalsuka starter opp mandag 14. august er Norsk jazzforum medarrangør av Balansekunst sin debatt Likestilling i kulturlivet – et politisk ansvar? i Bakgården i Arendal. I panelet sitter blant annet leder av Stortingets familie- og kulturkomité, Svein Harberg, SVs 1. stortingskandidat og tidligere partisekretær, Kari Elisabeth Kaski, og forbundsleder i MFO, Hans Ole Rian. Debatten avsluttes med konsert med Daniela Reyes.

Trosdag 17. august arrangerer Norsk jazzforum sammen med Arrangørforum, debatten Konsertarrangørens rolle i kulturens økosystem. I panelet sitter blant andre Svein Harberg (H), Anne Tingelstad Wøien (SP) og Geir Jørgen Bekkevold (KRF). Denne debatten strømmes direkte kl 17:00 på Kulturhuset i Oslo. Folkemusikkduoen Sudan Dudan avslutter kvelden med konsert.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev