Nyheter

Storband samlet til medlemsmøte

Lørdag 15. oktober var storbandmedlemmer fra hele landet samlet til Norsk jazzforums årlige medlemsmøte. Samarbeid og rekruttering var hovedtemaene under storbandmøtet som ble arrangert i Lillestrøm under Romerike Storbandfestival.

på bildet over: Martin Myhre Olsen, Midtnorsk Ungdomsstorband (foto: Tim Challman)

Romerike Storbandfestival har blitt landets viktigste møteplassen for storband og dannet en fin ramme rundt Norsk jazzforums årlige medlemsmøte. Nærmere førti deltakere var samlet fra tidlig formiddag for å drøfte felles saker, utveksle erfaringer og få faglig påfyll.

Martin Myhre Olsen, kunstnerisk leder i Midtnorsk Ungdomsstorband, startet dagen med å snakke om rekruttering til storband fra en ung musikers ståsted, og om hva han opplever som inspirerende for den nye generasjonen storbandmusikere. Kåre Nymark jr., med lang fartstid på den norske jazzscenen og solid erfaring fra storbandfeltet, delte sine erfaringer fra ulike samarbeidsprosjekter med storband, i tillegg til å snakke om samarbeid generelt og hans arbeid med New Orleans-musikk for storband.

Fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen, informerte om Norsk jazzforums tilskuddsordninger for storband.

Rita Skogvoll fra Ervik Storband fotalte om "That Almost 70's Show" (foto: Tim Challman)
Rita Skogvoll fra Ervik Storband fortalte om «That Almost 70’s Show» (foto: Tim Challman)

Etter lunsj var temaet samarbeid, og to storband delte sine erfaringer med møtedeltakerne. Ervik Storband fortalte om «That Almost 70’s Show» som de hadde med sangteateret Drops, og Østre Toten Storband fortalte om «Jazzsalongen» der de gjorde et samarbeid med flere anerkjente musikere fra distriktet. Det var to interessante presentasjoner om suksessfulle samarbeid, men også et innblikk i utfordringer man møter underveis.
Storbandmøtet ble avsluttet med workshop hvor møtedeltakerne ble delt inn i grupper for å diskutere videre rundt hovedtemaene rekruttering og samarbeid.
Hele oppsummeringen fra Storbandmøtet 2016 kan lastes ned her (pdf).

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev