Nyheter

Søk musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum inviterer alle ordinære musikermedlemmer til å søke om musiker- og bandstipend. Søknadsfrist er 1. oktober.

Musiker- og bandstipendenes formål er å gi profesjonelle jazzmusikere økonomisk frihet til å fordype seg i sin kunst enten via øving eller videreutdanning.

Det er for 2017 satt av kr 335 000 til stipender. Det deles ut to typer stipend: Personlig fordypnings-/studiestipend og øvings-/studiestipend for band. Personlig stipend er på kr 10 000. Øvings- og studiestipend for band gis etter størrelse på bandet: duo kr 12 000, trio/kvartett kr 15 000 og kvintett eller mer kr 18 000.

Søknadsfrist er 1. oktober 2016.

Elektronisk søknadsskjema finner du her.

Retningslinjer

  • Alle søkere til Norsk jazzforums musiker-/bandstipend må ha ordinært musikermedlemskap i Norsk jazzforum. For de som søker bandstipend er det veiledende at minst 50 % av bandets medlemmer skal ha ordinært medlemskap i Norsk jazzforum. Dette gjelder også band hvor ett eller flere medlemmer ikke er jazzmusikere bosatt i Norge (utenlandske musikere eller utøvere innen andre sjangere/kunstformer). Det kan gjøres unntak hvis det finnes særlig gode grunner for dette.
  • Studentmedlemmer har ikke anledning til å søke.
  • Man kan motta personlig fordypnings-/studiestipend selv om et band man er medlem av mottar øvings-/studiestipend.
  • Søknad skrives på eget online-søknadsskjema. Alle søkere vil motta svar senest innen utgangen av desember 2016.
  • En forutsetning for en eventuell bevilgning er at det i etterkant sendes inn en kort rapport for bruken av stipendmidlene, senest 1. juni påfølgende år.

 

For ytterligere spørsmål kontakt:
Øyvind Skjerven Larsen, 2200 5663, oyvind@jazzforum.no

 

Fra forsiden

Nyheter

Verdien av kulturlivet for Voss

Under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i dag lanserte Samfunnsøkonomisk analyse en rapport som viser betydningen av musikklivet for utvikling av lokalsamfunn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev