Nyheter

Internasjonal bransje samlet på Jazzahead

I sitt tiende år samlet Jazzahead i Bremen over tre tusen bransjefolk. Norsk jazz var som alltid godt synlig både i messehall og på scenen.

Jazzahead i Bremen Tyskland samlet i jubileumsåret over tre tusen bransjefolk fra 55 ulike land. Den internasjonale jazzmessen er et viktig utstillingsvindu og en god møteplass for jazzbransjen, og en plass i det offisielle konsertprogrammet er svært ettertraktet. Come Shine, Mathias Eick Quintet og Rydin var  årets norske som slapp igjennom det trange nåløyet.

Mathias Eick Quintet spilte for utsolgt hus i vakre Sendesaal Bremen.
Mathias Eick Quintet spilte for utsolgt hus i vakre Sendesaal Bremen.

– Jeg er glad for at vi også i år fikk presentert såpass mange norske musikere på JazzAheads scener. Konkurransen er hard og det er slett ingen selvfølge å bli plukket ut. Kombinasjonen av skyhøyt nivå på de norske artistene og jobbing over lang tid med våre internasjonale nettverk, gir gode resultater, sier prosjektansvarlig Aslak Oppebøen fra Music Norway.

Felles nordisk stand
Norsk jazzforum og Music Norway var tilstede i Jazzaheads messehall med en stand som representerer alle de norske bransjeaktørene. I år var standen inkludert i et større nordisk fellesområde, et samarbeid som viste seg å bli svært vellykket.
– Jeg er spesielt fornøyd med at vi fikk til et så godt og tett nordisk samarbeid på årets JazzAhead. Jeg har fått mye gode tilbakemeldinger, og vi ønsker å bygge videre på disse erfaringene. Norden er tross alt vårt viktigste marked, sier Oppebøen.

Blant de norske bransjeaktørene tilknyttet den norske standen var manager Anders Eriksson fra Mansard Management:  – Det beste med jazzahead er at man i noen dager får lov til å være et slags verdensborger. Kulturell bakgrunn er underordnet – man forholder seg til samme spilleregler som alle andre som kjøper, selger, spiller, håper og tror på musikk og på jazz. En nyttig øvelse!

Lansering av Europe Jazz Balance
Under Jazzahead ble nettsiden til Europe Jazz Balance lansert av presidenten i Europe Jazz Network, Ros Rigby. Europe Jazz Balance er et samarbeidsprosjekt mellom Svensk Jazz, Jazz Danmark, Suomen Jazzliitto og Norsk jazzforum, som jobber for å utjevne kjønnsbalansen i jazzen.  Nettsiden som ble lansert skal fungere som et verktøy for å bevisstgjøre arrangører og andre aktører i musikkbransjen.

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev