Nyheter

Vinterjazz over hele landet

Fra 30. januar til 8. februar blir det jazzkonserter over hele landet når Norsk jazzforum og 43 av landets jazzklubber/-festivaler inviterer til Vinterjazz 2015.

på bildet over Arve Henriksen på Ice Music Festival (pressefoto: Emile Holba)

I løpet av ti dager vil landets jazzklubber, fra Vadsø i nord til Mandal i sør, presentere arrangementer med stor bredde. Vinterjazz 2015 kan by på konserter med både lokale og anerkjente norske musikere, store internasjonale navn, jazzkafeer og jam, samt kåring av Årets Jazzklubb 2015. På programmet står blant annet Arild Andersen, både i soloformat og med sekstett, Hayden Powell Trio, In the country med Frida Ånnevik, Marilyn Mazur, Georgie Fame trio, Prime Time Orchestra og Helge Lien Trio.

Arild Andersen spiller solo på Tynset Jazzklubb, og med sekstett på Urijazz i Tønsberg (pressefoto)
Arild Andersen spiller solo på Tynset Jazzklubb, og med sekstett på Urijazz i Tønsberg (pressefoto)

Arild Andersen i dobbelt format
Under Vinterjazz 2015 vil den internasjonalt anerkjente bassisten Arild Andersen kunne oppleves i to ulike format. Urijazz i Tønsberg presenterer søndag 1. februar konserten «Mingus i Aulaen», en ny versjon av Charles Mingus’ legendariske konsert i Universitetets Aula i 1964. I salen den gang satt den da 18 år gamle Arild Andersen, og femti år etter, på oppdrag fra Oslo Jazzfestival, har Andersen invitert med seg et stjernelag av norsk jazzmusikere til å gjøre en ny versjon av konserten.  Andersen har med seg Petter Wettre (tenorsaksofon), Mathias Eick (trompet), Klaus E. Holm (altsaksofon, bassklarinett), Bugge Wesseltoft (piano) og Gard Nilssen (trommer).

Arild Andersen kan også oppleves solo under Vinterjazz. Når den splitter nye arrangøren Tynset Jazzklubb inviterer til åpningskonsert lørdag 7. februar så er det med Andersen på scenen.
– Selv om Andersen kun har med seg kontrabassen sin, blir dette allikevel en stemningsfull konsert med mye lyd, lover Tynset Jazzklubb. 

Ice Music Festival på Geilo 5. - 8. februar (pressefoto: Emile Holba)
Ice Music Festival på Geilo 5. – 8. februar (pressefoto: Emile Holba)

Festivaler med særpreg
Når Vinterjazz sparkes i gang fredag 30. januar åpner også to spennende festivaler.  Finsejazz er den lille høyfjellsfestivalen med utsolgt hus hver vinter. Jazzelskende fjellfolk får i år oppleve blant annet In the Country med Frida Ånnevik og Building Instrument.  I Stavanger går 20års-jubilanten Vintage Jazz (tidligere Tradjazz Weekend) av stabelen med musikere som Georgie Fame Trio og Kleive/Dissing/Reiersrud, i tillegg til festivalens mer tradisjonelle dixieland- og tradjazz program. På Geilo uka etter inviterer verdens eneste ismusikkfestival, Ice Music Festival, til tiårsjubileum. Med instrumenter og kulisser av is vil anerkjente musikere fra hele verden trollbinde publikum.

Landsomfattende markering av jazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 30. januar til 8. februar, og er en tidagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes på landets jazzklubber. Vinterjazz er en årlig event og arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber. I løpet av ti dager vil 43 av landets jazzklubber og -festivaler tilby arrangementer med stor bredde. Hele programmet for Vinterjazz 2014 finner du her.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev