Nyheter

Jazzmusikere samlet i Oslo

Mandag 12. januar var norske jazzmusikere samlet på sitt årlige møte i regi av musikerutvalget i Norsk jazzforum. – Et viktig forum som fører til bedre samarbeid på musikerfronten, mener utvalgsmedlem og vokalist Siri Gjære.

Siri Gjære er én av fire musikere som sitter i styret til Norsk jazzforum. Sammen med Bugge Wesseltoft, Tollef Østvang og Anders Lønne Grønseth danner Gjære Norsk jazzforums musikerutvalg (MAU) som er musikernes talerør inn i organisasjonen. Én gang i året er MAU vertskap for en landsdekkende samling av Norsk jazzforums musikermedlemmer.

– MAUs årsmøter har gode og konstruktive diskusjoner som gir resultater, mener Siri Gjære. Arrangørfeltet, musikerhonorarer, tilskuddsordninger, jazzsentrene og kunst vs næring var blant temaene på møtet. Mange gode diskusjoner og innspill førte til at tiden ikke strakk helt til.
– Vi oppfordrer Norsk jazzforums musikermedlemmer til å kontakt oss i MAU med innspill og tanker også utenom årsmøtene, sier MAU-leder Anders Lønne Grønseth.

Vil spille mer
Norske jazzmusikere er svært aktive i og har nedslagsfelt over store deler av verden. Norske jazz musikere spiller en viktig rolle i utviklingen av både eksperimentell, nyskapende musikk og er bærere av en sterk jazztradisjon. Likevel er det vanskelig å leve av det å være musiker i hjemmemarkedet.
– Vi blir gode musikere av å spille mye, og vi ønsker å spille mer også hjemme, sier Bugge Wesseltoft, nestleder i Norsk jazzforum og musiker med hele verden som arbeidsplass.
– Konserter er det viktigste møtepunktet mellom musikere og publikum, sier Wesseltoft.

Gruppearbeidet ga gode og engasjerte diskusjoner (foto: Norsk jazzforum)
Gruppearbeidet ga gode og engasjerte diskusjoner.

Bedre kommunikasjon mellom klubber og musikere, flere sjangeroverskridende spillesteder, nytenkning i forhold til både konsertformer og publikumspotensialet, felles holdning og praksis i forhold til honorarer og støtteordninger og generelt en større åpenhet for ny musikk er viktig, mener MAU.

Musikernes stemme på landsmøtet
Under MAUs årsmøtet velges det også delegater til Norsk jazzforums landsmøte 2015.
– Her er det viktig at musikerne er representert slik at vi kan bli med på å påvirke retningen for organisasjonen og norsk jazz de neste årene, sier Lønne Grønseth.
Det skal velges 20 delegater i tillegg til musikerrepresentantene i styret. Det er fortsatt plass og MAU oppfordrer musikere til å melde seg på. Årets landsmøte arrangeres i Bodø 17. – 19. april. Norsk jazzforum dekker reise og opphold for alle påmeldte musikerdelegater.

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev