Nyheter

Krokofant til nordisk showcase

I midten av september reiser Krokofant til Helsinki som det norske alibiet i det nordiske showcase-programmet Young Nordic Jazz Comets.

Young Nordic Jazz Comets er et samarbeid mellom de nordiske jazzorganisasjonene med mål om å presentere unge fremadstormende band for publikum og bransje gjennom en showcase-kveld. Krokofant er plukket ut som norsk representant når årets Young Nordic Jazz Comets finner sted 18. – 20. september.

Vise seg fram for internasjonale medier og arrangører
Arrangementet er lagt til Helsinki under festivalen/eksportprogrammet Jazz Finland og Europe Jazz Networks generalforsamling, og nærmere to hundre internasjonale delegater er ventet til byen denne helga. Nøkkelpersoner innenfor internasjonale medier og arrangører er invitert til showcase-kvelden, og YNJC er en unik mulighet for Krokofant til å vise seg fram. Trioen vil dele scenen på Koko Jazz Club med islandske Aurora, danske Musik För Hemlösa, svenske Intone og finske Elena & The Rom Ensemble. De nordiske bandene vil også ta del i ulike samlinger og workshops knyttet til Sibelius Akademiet.

Eksplosiv trio
Gitarist Tom Hasslan og trommis Axel Skalstad møtte hverandre i en gitarbutikk i Kongsberg under jazzfestivalen for noen år siden, og fikk senere med seg den velrenommerte saksofonisten Jørgen Mathisen, kjent fra bl.a. The Core og Zanussi Five. Trioen personifiserer den forfriskende nordiske bølgen med hardkokt improvisasjon og sterk identitet forankret i drivende rytmer med referanser til Mahavishnu Orchestra, King Crimson, Terje Rypdal og Peter Brötzmann. Krokofant platedebuterte på Rune Grammofon i vinter, og har siden imponert klubb- og festivalpublikum med sin energiske og eksplosive jazz.

 

Fra forsiden

Nyheter

Verdien av kulturlivet for Voss

Under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i dag lanserte Samfunnsøkonomisk analyse en rapport som viser betydningen av musikklivet for utvikling av lokalsamfunn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev