Norsk jazzforum er en medlems- og interesseorganisasjon som samler det norske jazzmiljøet.

mopti_live2_web

Nyheter

Unge prisvinnere på festivalturné

I juli ble Mopti kåret til Årets unge jazzmusikere 2012. I høst spiller bandet på festivaler flere steder i landet.

Av: Camilla Slaattun Brauer

07.09.2012 Skriv kommentar

Mopti spilte sin aller første konsert som Årets unge jazzmusikere 2012 under Oslo Jazzfestival i august. I løpet av høsten blir det flere festivaljobber rundt om i Norge.  Her får publikum oppleve kvintetten som Jazzintrojuryen mente har sterke individer både musikalsk og instrumentalt, og som leverer fra første tone. Allerede 21. september spiller Mopti under Sortland jazzfestival. I oktober besøker de Dølajazz, og i november avslutter de på Barentsjazz i Tromsø.  Neste år skal kvintetten på en klubbturné i Norge.

- Sinnsyk opptur
Det å vinne Jazzintro og bli kåret til Årets unge jazzmusikere 2012, beskrev Mopti som en sinnsyk opptur og en fantastisk avslutning på fire år ved Norges musikkhøgskole.  Som vinnere av Jazzintro mottok de et arbeidsstipend fra Gramo på kr 150 000 samt en to-årig lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene. Bra timing for en kvintett på vei fra skolebenken til et liv som heltidsmusikere.

Moderne jazzkvintett
Mopti er en moderne jazzkvintett som gjennom fem sterke musikalske stemmer spiller originale komposisjoner med et tidsriktig, tradisjonsbærende, men samtidig innovativt sound. Faste og løse strukturer og akustiske og elektriske teksturer blandes sammen til et utfordrende, dynamisk og innbydende lydbilde.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplimenteres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallett, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtswingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen.

Velarrangerte komposisjoner og ulike improvisatoriske konsepter danner utgangspunktet for bandets vektlegging av samspill og improvisasjon, og gjør at Mopti hele tiden balanserer i skjæringspunktet mellom det kjente og det ukjente.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode